Đề thi giao lưu HSG tiếng anh lớp 7 năm học 2018 – 2019 huyện Tam Dương có đáp án

Đề thi giao lưu HSG tiếng anh lớp 7 năm học 2018 – 2019 huyện Tam Dương có đáp án

Đề thi này là một tài liệu cấp huyện được phòng GD&ĐT huyện Tam Dương, Vĩnh Phúc phê duyệt vào năm học 2018 – 2019 dành cho các em học sinh giỏi môn tiếng anh 7 được blog hỗ trợ tài liệu thu thập và chia sẻ lên website. Đây là một đề thi cấp huyện khá hay nên các bạn học sinh hay các thầy cô, phụ huynh có thể sử dụng đề thi tiếng anh 7 năm 2018 – 2019 huyện Tam Dương có đáp án này làm tài liệu cho các em rèn luyện thêm kỹ năng cũng như ôn luyện lại kiến thức ( Link cho bạn nào muốn nghe đề có file ghi âm ở phần bên dưới )


Loại file: pdfDung lượng: 692 KB
366 lượt tải
Tải tài liệu

Đề thi này là một tài liệu cấp huyện được phòng GD&ĐT huyện Tam Dương, Vĩnh Phúc phê duyệt vào năm học 2018 – 2019 dành cho các em học sinh giỏi môn tiếng anh 7 được blog hỗ trợ tài liệu thu thập và chia sẻ lên website. Đây là một đề thi cấp huyện khá hay nên các bạn học sinh hay các thầy cô, phụ huynh có thể sử dụng đề thi tiếng anh 7 năm 2018 – 2019 huyện Tam Dương có đáp án này làm tài liệu cho các em rèn luyện thêm kỹ năng cũng như ôn luyện lại kiến thức ( Link cho bạn nào muốn nghe đề có file ghi âm ở phần bên dưới )

Tải đoạn file tiếng anh nghe trong đề thì các bạn nhấn vào đây

PHÒNG GD&ĐT TAM DƯƠNG

ĐỀ CHÍNH THỨC

 

 

Đề thi này gồm 04 trang

ĐỀ THI GIAO LƯU HSG 7 CẤP HUYỆN

NĂM HỌC 2018 – 2019

MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 7

Thời gian làm bài: 120 phút (không kể thời gian giao đề)

 

PART A – LISTENING.

  1. SECTION 1: Questions 1-10.

Questions 1-6. Complete the sentences below. Write NO MORE THAN TWO WORDS or A NUMBER for each answer. There’s an example at the beginning (0).

Item TIME/ Value

Gavin moved to his apartment                       (0) ___two____ weeks ago.

The monthly rent for Gavin’s apartment        (1) $ __________________

(2) __________________ $ 450

(3) __________________ $ 1,150

(4) __________________ $ 2,000

CDs and (5) __________________ $ 400

Total annual cost of insurance            (6) $__________________

Questions 7-10. Complete the form below. Write NO MORE THAN ONE WORD or A NUMBER for each answer.

Insurance application form

            Name: Mr. Gavin (7)________________________

            Address (8)_________Biggins Street, (9)___________Hills

            Date of birth: 12th November 1980

            Telephone: Home: (10)__________________________

            Nationality: English/British

  1. SECTION 2: Questions 11-15: Listen to the recording and choose the best answer by circling A, B, or C. There’s an example at the beginning (0).

Example: 0. The library is closed until______

  1. Tuesday B. Wednesday                         C. Thursday
  2. What must Carlos take to the part?
  3. a student card. B. a teacher’s letter.                C. a passport.
  4. How much will it cost Carlos to join?
  5. 10 euros. B. 15 euros.                             C. 20 euros.
  6. Carlos will get______.
  7. 2 library tickets. B. 3 library tickets.                 C. 4 library tickets.
  8. On Saturday, the library opens at______.
  9. 10.30 am .             B. 11.00 am                            C. 2.30 pm.
  10. The library is in______.
  11. Murdoch street B. Murdosh street                   C. Murdock street

 

PART B – PHONETICS, LEXICO AND GRAMMAR.

III. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others.

  1. A. viewed B. acted                      C. filmed                     D. starred
  2. A. treasure             B. sewage                    C. save                         D. campus
  3. A. food B. school             C. tool                         D. book
  4. A. laugh B. weigh C. neighbor                 D. eight
  5. A. gloves B. coveralls                 C. improve                  D. stomach
  6. Choose the word whose stress pattern is different from the others.
  7. A. capital                      B. tradition                  C. different                  D. opera
  8. A. disease B. humour C. cancer                     D. treatment
  9. A. borrow B. agree C. await                       D. prepare
  10. A. person B. purpose C. possess                   D. pirate
  11. A. geography B. chemistry C. history                    D. different
  12. Choose the best answer A,B,C or D to complete each of the following sentences.
  13. Why don’t you get your homework…………with so you can enjoy the rest of the evening?
  14. around B. over                        C. by                           D. away
  15. If you don’t understand any words, you can…………them up in the dictionary.
  16. keep B. to keep                    C. look                         D. to look
  17. Do you know the boy…………to Mrs. Nga?
  18. is talking B. talked                     C. talking                    D. left
  19. We have solar panels on our roof at home to …………the sun’s energy.
  20. get             B. take                         C. earn                        D. catch
  21. Have you managed to talk your dad…………lending you the money to buy a car yet?
  22. into             B. round                      C. out of                      D. about
  23. Mrs. Smith, together with her sons …………away for holiday.
  24. is             B. are                          C. be                            D. Both A&B are correct
  25. …………Christmas Eve, people often have parties late at night.
  26. On             B. In                            C. At                           D. For
  27. My parents like fish, but…………
  28. so do I             B. neither do I             C. I do, too                  D. I don’t
  29. After …………an aspirin, her headache disappeared.
  30. eating B. drinking                  C. taking                     D. chewing
  31. Last week, she …………to the zoo to see the elephants.
  32. takes B. took                         C. was take                 D. was taken
  33. Plastic bags are difficult to be dissolved, so the amount of garbage will…………
  34. reduce B. increase                  C. develop                   D. decrease
  35. Mary: Is 11 o’clock alright? – Tom: …………
  36. Yes, that’s fine                         B. No, I don’t want to go
  37. Wait a minute                                     D. Sounds interesting
  38. …………to the national park before, Sue was amazed to see the geyser.
  39. Being not                                                 B. Not having been
  40. Have not been                                     D. Having not been
  41. The United States has a …………of around 250 million.
  42. population             B. people                     C. countries                D. cities
  43. She advised me…………an apple every day to stay healthy.
  44. eating B. to eat                      C. I should eat             D. Please eat
  45. If a line is correct, put a tick (ü). If there is an extra word in a line, write the word.
Every day, thousands and thousands of trees are cut down in the Amazonian

rainforest. This does enormous damage to the local environment, and also

possibly affects the world’s climate. But how can we save up the rainforest

from destruction? First of all, we have to make the local people aware that of

the damage they are doing. Secondly, there need to be more police in the

area preventing people from cutting down trees. A lot of people who cut

them down do it illegally. If they were more afraid for of getting caught, they

might stop. It’s very serious about problem, and there’s no easy solution,

but we’re short of time. It won’t be long before the rainforest disappears

completely.

 

1…………………….

2…………………….

3…………………….

4…………………….

5…………………….

6…………………….

7…………………….

8…………………….

 

VII. Provide the correct form of the words in CAPITAL LETTERS.

  1. We must limit population ……(GROW)…….. because our resources are limited.
  2. Children get a great deal of …..(EXCITE)……. when Tet comes.
  3. The English language training is good ……..(PREPARE)……. for any career.
  4. There is a ……(SHORT)….. of food in flooded areas.
  5. The United Nations is an international……. (ORGANIZE)…… .
  6. Do you know how to cook ……..(TRADITION)…….. foods.
  7. My house is on the ……..(NINE) ……… floor of that tall building.

 

PART C – READING

VIII. Fill in each numbered blank with ONE suitable word to complete the passage.

Americans like sport very much. One of the (1)…………popular kinds of sports in autumn is football. All the high schools (2)…………universities have their own teams.

In winter the most popular kind of sports (3)…………basketball. There is usually a match every evening in one school gymnasium or another. In some parts of the United States there is a lot of (4)…………and ice. Many people like skiing and skating.

In the other two (5)…………, millions of Americans enjoy baseball. The schools have their game in (6)…………, but the most important professional games are played during summer. Many people listen to the games (7)…………the radio, watch them on TV or read about them (8)…………the newspaper.

Some also play tennis or golf and others (9)…………fishing. They like to stay outdoors (10)…………it is warm during the months of June, July and August.

  1. Fill in the blank of the following passage with the words given A, B, C or D.

Over the next 20 to 50 years, it will become harder to tell the (1)……………..between the human and the machine. All, body (2)……………will be replaceable. Computers will function like the human (3)……………with the ability to recognize feelings and respond in a feeling way. They will then produce fake people. We will then be able to create a machine duplicate of ourselves (4)………… we will appear to be alive long after we are dead. Maybe a few decades later, a way will be found to transfer our spirit, including our (5)………… and thoughts, to the new body. Then we can choose to live for as (6)………….as we want. It might be expensive. When it becomes possible to do a spirit transfer, they will figure out (7)………….to do them automatically. So we will be able to reside within whichever duplicate we want, whenever we want.

Miniature robots will be built to travel through your blood (8) ………… and repair damage. Also, larger robots will be used when you are sick. When you have an upset stomach, you will (9)…………. a very small cherry tasting robot which will travel through your stomach taking video of the mess. It will be set up like a video game, so you can control the exploring and the selection of images. Then you can replay the video to help a doctor (10)…………your illness, or to prove to your employer that you really, were sick.

  1. A. variety B. change C. difference               D. appearance
  2. A. region B. place C. role                         D. parts
  3. A. brain B. limb C. skull                        D. liver
  4. A. such B. as C. so                            D. but
  5. A. experience B. memories             C. actions                    D. health
  6. A. long B. far C. much                      D. soon
  7. A. what B. when C. why                        D. how
  8. A. line B. creek C. stream                     D. river
  9. A. swallow B. chew C. vomit                      D. drink
  10. A. notice B. diagnose C. watch                      D. observe
  11. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

COLORS AND EMOTIONS

Colors are one of the most exciting experiences in life. I love them, and they are just as important to me as emotions are. Have you ever wondered how the two are so intimately related?

Color directly affects your emotions. Color both reflects the current state of your emotions, and is something that you can use to improve or change your emotions. The color that you choose to wear either reflects your current state of being, or reflects the color or emotion that you need.

The colors that you wear affect you much more than they affect the people around you. Of course they also affect anyone who comes in contact with you, but you are the one saturated with the color all day! I even choose items around me based on their color. In the morning, I choose my clothes based on the color or emotion  I need for the day. So you can consciously use color to control the emotions that you are exposed to, which can help you to feel better.

Color, sound and emotions are all vibrations. Emotions are literally energy in motion; they are meant to move and flow. This is the reason that real feelings are the fastest way to get your energy in motion. Also, flowing energy is exactly what creates healthy cells in your body. So, the fastest way to be healthy is to be open to your real feelings. Alternately, the fastest way to create disease  is to inhibit your emotions.

  1. 1. What is the main idea of the passage?
  2. Emotions and colors are closely related to each other.
  3. Colorful clothes can change your mood.
  4. C. Colors can help you become more influenced.
  5. D. Colors are one of the most exciting experiences in life.
  6. 2. Which of the following can be most affected by color?
  7. Your friend’s feelings                         B. Your mood
  8. Your need for thrills                                 D. Your appetite
  9. 3. According to this passage, what do color, sound and emotions all have in common?
  10. They are all related to health B. They are all forms of motions
  11. They are all vibrations D. They all affect the cells of the body
  12. 4. According to this passage, what creates disease?
  13. Ignoring your emotions             B. Wearing the color black
  14. Exposing yourself to bright color D. Being open to your emotions
  15. 5. The term “intimately” in paragraph 1 is closest in meaning to________.
  16. clearly B. obviously               C. simply                    D. closely
  17. 6. The term “they” in paragraph 3 refers to________.
  18. people B. colors                     C. emotions                D. none of the above
  19. 7. The phrase “saturated with” in paragraph 3 is closest in meaning to________.
  20. bored with B. in need of               C. lacking in               D. covered with
  21. 8. Who is more influenced by colors you wear?
  22. Anyone                                     B. The people around you are more influenced
  23. Your family                                     D. You are more influenced
  24. 9. What is the purpose of the passage?
  25. to give an objective account of how colors affect emotions.
  26. to persuade the reader that colors can influence emotions and give a person more energy.
  27. to show that colors are important for a healthy life.
  28. to prove the relationship between color and emotion.
  29. 10. Why does the author mention that color and emotion are both vibrations?
  30. Because vibrations make you healthy.
  31. Because they both affect how we feel.
  32. To prove the relationship between emotions and color.
  33. To show how color can affect energy levels in the body.

 

PART D – WRITING.

  1. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word given. DO NOT CHANGE THE WORD GIVEN. You must use between TWO and FIVE words, including the words given.
  2. We last went to Spain three years ago. (years)

à It………………………………………………………we last went to Spain.

  1. There were more students in school in 2011 than in 2010. (as)

à There were…………………………………………..in school in 2010 as in 2011.

  1. I advise you to think carefully before accepting William’s offer. (better)

à You………………………………………………..carefully before accepting William’s offer.

  1. Although she performed well, she didn’t get good marks from the teacher. (spite)

à…………………………………………….performance, she didn’t get good mark from the teacher.

  1. How far is it from your house to the nearest station? (What)

à……………………………………………………….between your house and the nearest station?

XII. Write a passage of about 100- 120 words on the following topic “How does internet change the people’s life?”

———————————————–

———HẾT———

Thí sinh không được sử dụng tài liệu. Cán bộ coi thi không giải thích gì thêm.

PHÒNG GD&ĐT TAM DƯƠNG

 

 

 

ĐA+HDC THI GIAO LƯU HSG CẤP HUYỆN

NĂM HỌC 2018 – 2019

MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 7

ĐA+HDC này gồm 01 trang

Tổng điểm: 20 điểm

PART A – LISTENING. Mỗi câu đúng HS được 0,2 điểm = Tổng điểm 3

I&II.

1.       615 2.       Fridge/refrigerator 3.       Stereo (system) 4.       Watches 5.       Books
6.       184 7.       Murray 8.       16. C 9.       South 10.    9872 4855
11.    B 12.    A 13.    C 14.    A 15.    A

PART B – PHONETICS, LEXICO AND GRAMMAR. Tổng điểm 7

III. Mỗi câu đúng HS được 0,1 điểm. = 0,5

  1. B 2. A 3. D     4. A     5. C
  2. Mỗi câu đúng HS được 0,1 điểm. = 0,5
  3. B 2. A     3. A     4. C     5. A
  4. Mỗi câu đúng HS được 0,2 điểm. = 3 điểm
  5. B 2. C 3. C     4. D     5. A     6. A     7. A     8. D
  6. C 10. D 11. B   12. A   13. B   14. A   15. B
  7. Mỗi câu đúng HS được 0,2 điểm. = 1,6
  8. ü 2. up                3. that                          4.to.
  9. ü 6. For             7. about.                      8. ü

VII. Mỗi câu đúng HS được 0,2 điểm. = 1,4

  1. growth 2. excitement              3. preparation             4. shortage
  2. organization 6. traditional               7. ninth

PART C – READING; Mỗi câu đúng HS được 0,2 điểm = 6

VIII.    1. most                        2. and              3. is                 4. snow                        5. seasons

  1. spring 7. on 8. on/in            9. go                            10. because
  2. 1. C 2. D                 3. A                 4. C                 5. B
  3. A 7. D                 8. C                 9. A                 10. B
  4. 1. A 2. B                 3. C                 4. A                 5. D
  5. B 7. D                 8. D                 9. B                 10. D

PART D – WRITING. Tổng điểm 4

  1. Mỗi câu đúng HS được 0,2 điểm=1
  2. It is three years since we last went to Spain.
  3. There were not as many students in school in 2010 as in 2011.
  4. You had better think carefully before accepting William’s offer.
  5. In spite of her good performance, she didn’t get good mark from the teacher.
  6. What is the distance between your house and the nearest station?

XII. Write a passage of about 120- 150 words on the following topic “How does internet change the people’s life?” 3 điểm

  1. Content (1,6 points): a provision of all main ideas and details as appropriate.
  2. Language (0,8 points): a variety of vocabulary and structures appropriate to the level

of English language gifted lower-secondary school students.

  1. Presentation (0,6 points): coherence, cohesion, and style appropriate to the level of

English language gifted lower-secondary school students.

———THE END———

 

Ngoài đề thi HSG tiếng anh 7 năm học 2018 – 2019 huyện Tam Dương có đáp án ở đây còn rất nhiều tài liệu khác cho các bạn sinh viên tham khảo tại blog hỗ trợ tại liệu. Trong đó, việc chia sẻ những đề thi của các bạn cho chúng tôi cũng là rất cần thiết

Chia sẻ đề thi, tài liệu qua email : bloghotro.com@gmail.com

Thông tin Donate

Chủ tài khoản : Nguyen Huy Hoang

  • Vietcombank: 0851000019859 – CN Hà Nội
  • Ngân hàng ACB ( Á Châu ) : 220635309

Mọi tài liệu chia sẻ trên đây đều là những tài liệu miễn phí mang lại giá trị tốt nhất đến mọi người. Hãy ủng hộ nhóm để chúng tôi có thể tìm kiếm tại liệu tốt hơn nữa cũng như duy trì website.

Giới thiệu Blog hỗ trợ tài liệu 621 bài viết
Trong phần blog hỗ trợ tài liệu sẽ bao gồm rất nhiều các tài liệu được chia sẻ cũng như được các QTV tại website sưu tầm từ nhiều năm học trước cho đến nay. Mọi đóng góp của các bạn tham khảo website sẽ ủng hộ cả tinh thần lẫn vật chất giúp chúng tôi có thêm động lực mang đến nhiều tư liệu cũng như đề thi và bài giải tốt nhất đến mọi người.

Hãy bình luận đầu tiên

Để lại một phản hồi

Thư điện tử của bạn sẽ không được hiện thị công khai.


*